Direct naar de content Direct naar de footer

Ik heb een beslaglegging ontvangen

Een beslaglegging is een maatregel om geld te vorderen. Een deurwaarder legt dan beslag op uw salaris, uw bankrekening, uw toeslagen van de Belastingdienst of op uw goederen. 

Waarom wordt er bij mij beslag gelegd?
U heeft van een gerechtsdeurwaarder een afschrift van een beslaglegging ontvangen. Daar is al heel wat aan vooraf gegaan. De schuldeiser heeft een aantal herinneringen aan u gestuurd. U bent door ons of iemand anders gevraagd om te betalen of uw verplichting na te komen. Daarnaast heeft u een vonnis of een dwangbevel ontvangen waarin u nogmaals bent gesommeerd om de betaling te voldoen. U heeft de schuld niet (volledig) betaald. Dit is de reden dat er beslag is gelegd op uw inkomen, uw bankrekening, uw toeslagen van de Belastingdienst of uw (on)roerende zaken.

Welke mogelijkheden heb ik?

U bent het met de beslaglegging eens
In dat geval is het belangrijk ervoor te zorgen dat u op tijd betaalt of uw verplichting nakomt. In het zogenaamde proces-verbaal van beslag is meestal precies aangegeven welk bedrag betaald moet worden om het beslag op te heffen en aan wie dit bedrag betaald moet worden. In geval van twijfel neemt u contact op met ons kantoor. Het beslag wordt opgeheven zodra de gehele vordering is voldaan.

Ik kan niet betalen
In sommige gevallen is het nog mogelijk om een betalingsregeling te treffen. U kunt contact met ons opnemen om te vragen of dit mogelijk is. Houd er rekening mee dat de beslaglegging niet zal worden opgeheven. Dit wordt pas gedaan zodra de gehele vordering is voldaan. Bij het treffen van de betalingsregeling wordt ook rekening gehouden met de kosten van het beslag.

U bent het niet met de beslaglegging eens
Afhankelijk van de situatie kan er misschien iets aan het beslag worden gedaan. Dit kan in de vorm van verzet, hoger beroep of een zogenaamd executiegeschil. Lees meer over de mogelijkheden wanneer u het niet eens bent met de beslaglegging.

Flanderijn betalen, Geldfit, 4000x2667, 2022

Hulp bij geldzaken

Een scheiding, pensioen, ziekte of werkloosheid: op elk moment in uw leven kunt u moeite krijgen om uw rekeningen te betalen. Als u zelf geen oplossingen meer ziet om uw schulden af te lossen, is het verstandig hulp te zoeken. Wilt u meer controle krijgen over uw geld? Met de tips van Geldfit komt u verder! Doe de gratis test en krijg advies over uw financiële situatie.

Doe de gratis test

Direct betalen

Bent u het eens met de vordering? Betaal de achterstand dan zo snel mogelijk via iDEAL.

Betaal via iDEAL

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Bekijk de mogelijkheden waarop u contact kunt opnemen met ons.

Naar contact

Neem direct contact met ons op via WhatsApp. We kunnen u beter helpen als u direct het dossiernummer in uw bericht zet.

Start WhatsApp gesprek