Direct naar de content Direct naar de footer

Flanderijn Foundation

In 2015 is de Flanderijn Foundation opgericht. Met de Flanderijn Foundation vergroten we de maatschappelijke zelfredzaamheid en weerbaarheid van jongvolwassenen. Het project The Boost geeft jongvolwassenen hun zelfvertrouwen weer terug waardoor hun kans op een baan groter wordt.

Met deze stichting richten we ons op één hoger doel: het vergroten van de maatschappelijke zelfredzaamheid en weerbaarheid van werkzoekende jongvolwassenen tussen de 20 en 40 jaar. Dat doen we in de vorm van een kosteloos trainingsprogramma, The Boost. We kunnen dit programma gratis aanbieden omdat de Flanderijn Foundation en haar partners alle kosten financieren.

The Boost
The Boost is een intensief trainings- en coachingsprogramma voor jongvolwassenen die moeite hebben met het vinden van een leuke en passende baan. Veel deelnemers worden niet uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken. En, als ze wel op gesprek mogen komen, worden ze uiteindelijk afgewezen omdat de voorkeur toch uitging naar een andere kandidaat. Andere deelnemers hebben een betaalde baan, maar zitten niet op hun plek. Zij weten bijvoorbeeld niet goed hoe ze dit kunnen aanpakken.

Wat levert het trainingsprogramma op?
Tijdens The Boost onderzoeken deelnemers wat hun kwaliteiten zijn en wat ze belangrijk vinden in een baan. Ze gaan op zoek naar bedrijven en functies die bij hun passen en bedenken wat hun toegevoegde waarde is voor deze werkgevers. Zo ontstaat een overtuigend verhaal waarmee zij de volgende stap in hun loopbaan kunnen zetten. Hierdoor wordt het makkelijker om werkgevers te overtuigen van wat zij te bieden hebben.

Twee keer per jaar biedt de Flanderijn Foundation 10 kansrijke jongvolwassenen de kans om te onderzoeken hoe zij stap voor stap naar hun volgende baan kunnen werken. Iedere deelnemer wordt persoonlijk begeleid door een buddy vanuit Flanderijn of van één van haar partners die de foundation steunen. Vooraf worden de persoonlijke doelen van iedere deelnemer bepaald. Naast de persoonlijke aandacht is er ook veel interactie tussen de deelnemers. 

Meer over The Boost