Direct naar de content Direct naar de footer

Energieafsluiting

Bij het afsluiten van energie wordt ervoor gezorgd dat u niet meer onrechtmatig energie afneemt.

Waarom wordt de energie afgesloten?
Aan deze afsluiting is al heel wat vooraf gegaan. De energieleverancier heeft een aantal herinneringen aan u gestuurd. U bent door ons of iemand anders gevraagd te betalen of uw verplichtingen na te komen. Helaas is de kwestie niet opgelost. De rechter heeft de energieleverancier toestemming gegeven de energie af te sluiten en heeft u veroordeeld tot betaling van de gevorderde bedragen. Ondanks de betekening van het vonnis heeft u niet voldaan aan de inhoud van het vonnis.

Wat gebeurt er bij een energieafsluiting?
Medewerkers van het energiebedrijf sluiten in aanwezigheid van een gerechtsdeurwaarder de energie af en verwijderen de meters. Indien nodig worden ook de energiestanden opgenomen zodat duidelijk wordt hoeveel u heeft verbruikt. Na de afsluiting ontvangt u een eindafrekening en een overzicht van uw totale betaalachterstand. Bij de energieafsluiting kan de gerechtsdeurwaarder ook beslag leggen op uw inboedel.

Welke mogelijkheden heb ik?

Laat vrijwillig de energie afsluiten
U ontvangt altijd vooraf bericht wanneer wij de energie komen afsluiten. Wanneer u niet thuis bent, dan betreden wij de woning met aanwezigheid van politie. U kunt dit voorkomen door thuis te zijn of vooraf vrijwillig de energie te laten afsluiten. Neem hierover met ons contact op.

Betaal de achterstand
Misschien kunt u de energieafsluiting nog voorkomen door de betaalachterstand te betalen of een regeling te treffen. Het is echter niet zeker of de energieleverancier bereid is om de energie niet af te sluiten. Soms is het ook nodig dat u een nieuwe overeenkomst sluit. Neem hierover met ons contact op.

Hulp bij geldzaken

Een scheiding, pensioen, ziekte of werkloosheid: op elk moment in uw leven kunt u moeite krijgen om uw rekeningen te betalen. Als u zelf geen oplossingen meer ziet om uw schulden af te lossen, is het verstandig hulp te zoeken. Wilt u meer controle krijgen over uw geld? Met de tips van Geldfit komt u verder! Doe de gratis test en krijg advies over uw financiële situatie.

Doe de gratis test

Flanderijn betalen, Geldfit, 4000x2667, 2022

Direct betalen

Bent u het eens met de vordering? Betaal de achterstand dan zo snel mogelijk via iDEAL.

Betaal via iDEAL

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Bekijk de mogelijkheden waarop u contact kunt opnemen met ons.

Naar contact

Neem direct contact met ons op via WhatsApp. We kunnen u beter helpen als u direct het dossiernummer in uw bericht zet.

Start WhatsApp gesprek