Inkomen

Uw inkomen kan door veel verschillende omstandigheden onder druk komen te staan. Denk aan werkloosheid, arbeids­ongeschiktheid of pensioen waardoor u uw hypotheek tijdelijk niet (meer) kan betalen. Hieronder leest u wat u kan doen.

Werkloosheid

Uw baan verliezen heeft gevolgen voor uw financiële situatie. Uw inkomen gaat vaak (tijdelijk) fors achteruit. Het is erg belangrijk om, als u te maken krijgt met werkloosheid, snel uw nieuwe financiële situatie duidelijk te hebben. Flanderijn kan u hierbij helpen. Neem daarom telefonisch contact via 088 - 209 25 81 op om de mogelijkheden te bespreken.

Nationale Hypotheek Garantie
Als u een hypotheek heeft met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG), kunt u misschien wel aanspraak maken op de Woonlasten­faciliteit (WLF) om mogelijke betalings­problemen tijdelijk te over­bruggen. Of misschien heeft u wel een woonlasten­verzekering afgesloten, waaruit u een uitkering ontvangt als uw inkomen door werkeloosheid daalt.

Hulp
Bent u of dreigt u werkloos te worden? En heeft u vragen over de gevolgen hiervan voor uw hypotheek? Denkt u dat u (tijdelijk) uw maandelijkse hypotheek­lasten of de aflossing op uw rest­schuld niet kunt betalen? Flanderijn denkt graag met u mee. Neem hiervoor gerust contact met ons op via 088 - 209 25 81. Wij helpen u graag verder.

Arbeidsongeschiktheid

U kunt deels of volledig arbeids­ongeschikt raken. Dit heeft vaak ingrijpende gevolgen voor u, ook financieel. Vaak heeft u wel recht op een (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheids­uitkering. Op de website www.uwv.nl leest u wat de gevolgen zijn van (gedeeltelijke) arbeids­ongeschiktheid voor uw inkomen.

Nationale Hypotheek Garantie
Als u een hypotheek heeft met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG), kunt u misschien wel aanspraak maken op de Woonlasten­faciliteit (WLF) om mogelijke betalings­problemen tijdelijk te overbruggen. Of misschien heeft u wel een woonlasten­verzekering afgesloten, waaruit u een uitkering ontvangt als uw inkomen door arbeids­ongeschiktheid daalt. Voor u is het erg belangrijk dat u snel inzicht heeft in uw nieuwe, financiële situatie.

Hulp
Heeft u hier vragen over of kunt u hulp gebruiken? Neem dan telefonisch contact op via 088 - 209 25 81, Flanderijn staat voor u klaar.

Pensioen

Gaat u en/of uw partner met pensioen? Dan verandert ook uw inkomens­situatie. U ontvangt dan een AOW-­uitkering, die vaak (veel) lager is dan het inkomen dat u gewend bent. Soms heeft u een aanvullend pensioen, maar ook dan is uw inkomen vaak lager. Op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u precies zien hoe hoog het pensioen zal zijn dat u en/of uw partner zal ontvangen.

Ons advies
Het is beter om niet te wachten tot u en/of uw partner met pensioen bent, maar daarvoor al een overzicht te maken van uw inkomsten en uw uitgaven als u pensioen ontvangt. Het is ook verstandig om, als dit mogelijk is voor u, alvast tussentijds af te lossen op uw hypotheek of andere opties te overwegen.

Hulp
Flanderijn geeft u graag antwoord op vragen die u misschien heeft rondom uw en/of uw partners pensioen, de gevolgen hiervan voor uw hypotheek en uw financiële situatie. Neem gerust contact op met ons via 088 - 209 25 81, dan bespreken we samen de mogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dan u misschien van tevoren dacht.

Hulp bij schulden

Het kan iedereen overkomen, een betalings­achterstand oplopen. Door verschillende omstandigheden of een verandering in uw situatie kunnen betalings­achterstanden ontstaan. Hierdoor kunt u misschien één of meerdere maandelijkse termijnen van uw hypotheek niet (op tijd) betalen. Of kunt u de restschuld, die is ontstaan na de verkoop van de woning, (tijdelijk) niet betalen.

Maakt u zich zorgen?
Flanderijn helpt bij het vinden van een oplossing. Ook als u denkt dat een oplossing niet gaat lukken. Er is soms meer mogelijk dan u denkt. Hiervoor is het wel belangrijk dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Samen bespreken we de situatie en kijken we naar een passende oplossing.

Ga naar hulp bij schulden

Vragen?

Heeft u vragen over wat u kunt doen in uw situatie? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Ga naar contact

Om gebruik te maken van Facebook Messenger, dient u de cookies van Flanderijn te accepteren. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar ons privacy statement.