Direct naar de content Direct naar de footer

Inkomen

Uw inkomen kan door veel verschillende omstandigheden onder druk komen te staan. Denk aan werkloosheid, arbeids­ongeschiktheid of pensioen waardoor u uw hypotheek tijdelijk niet (meer) kan betalen. Hieronder leest u wat u kan doen.

Werkeloosheid, Flanderijn

Werkloosheid

Uw baan verliezen heeft gevolgen voor uw financiële situatie. Uw inkomen gaat vaak (tijdelijk) fors achteruit. Het is erg belangrijk om, als u te maken krijgt met werkloosheid, snel uw nieuwe financiële situatie duidelijk te hebben. Flanderijn kan u hierbij helpen. Neem daarom telefonisch contact via 088 - 209 25 81 op om de mogelijkheden te bespreken.

Nationale Hypotheek Garantie
Als u een hypotheek heeft met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG), kunt u misschien wel aanspraak maken op de Woonlasten­faciliteit (WLF) om mogelijke betalings­problemen tijdelijk te over­bruggen. Of misschien heeft u wel een woonlasten­verzekering afgesloten, waaruit u een uitkering ontvangt als uw inkomen door werkeloosheid daalt.

Hulp
Bent u of dreigt u werkloos te worden? En heeft u vragen over de gevolgen hiervan voor uw hypotheek? Denkt u dat u (tijdelijk) uw maandelijkse hypotheek­lasten of de aflossing op uw rest­schuld niet kunt betalen? Flanderijn denkt graag met u mee. Neem hiervoor gerust contact met ons op via 088 - 209 25 81. Wij helpen u graag verder.

Arbeidsongeschiktheid

U kunt deels of volledig arbeids­ongeschikt raken. Dit heeft vaak ingrijpende gevolgen voor u, ook financieel. Vaak heeft u wel recht op een (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheids­uitkering. Op de website www.uwv.nl leest u wat de gevolgen zijn van (gedeeltelijke) arbeids­ongeschiktheid voor uw inkomen.

Nationale Hypotheek Garantie
Als u een hypotheek heeft met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG), kunt u misschien wel aanspraak maken op de Woonlasten­faciliteit (WLF) om mogelijke betalings­problemen tijdelijk te overbruggen. Of misschien heeft u wel een woonlasten­verzekering afgesloten, waaruit u een uitkering ontvangt als uw inkomen door arbeids­ongeschiktheid daalt. Voor u is het erg belangrijk dat u snel inzicht heeft in uw nieuwe, financiële situatie.

Hulp
Heeft u hier vragen over of kunt u hulp gebruiken? Neem dan telefonisch contact op via 088 - 209 25 81, Flanderijn staat voor u klaar.

Arbeidsongeschiktheid, Flanderijn
Pensioen, Flanderijn

Pensioen

Gaat u en/of uw partner met pensioen? Dan verandert ook uw inkomens­situatie. U ontvangt dan een AOW-­uitkering, die vaak (veel) lager is dan het inkomen dat u gewend bent. Soms heeft u een aanvullend pensioen, maar ook dan is uw inkomen vaak lager. Op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u precies zien hoe hoog het pensioen zal zijn dat u en/of uw partner zal ontvangen.

Ons advies
Het is beter om niet te wachten tot u en/of uw partner met pensioen bent, maar daarvoor al een overzicht te maken van uw inkomsten en uw uitgaven als u pensioen ontvangt. Het is ook verstandig om, als dit mogelijk is voor u, alvast tussentijds af te lossen op uw hypotheek of andere opties te overwegen.

Hulp
Flanderijn geeft u graag antwoord op vragen die u misschien heeft rondom uw en/of uw partners pensioen, de gevolgen hiervan voor uw hypotheek en uw financiële situatie. Neem gerust contact op met ons via 088 - 209 25 81, dan bespreken we samen de mogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dan u misschien van tevoren dacht.

Hulp bij schulden

Het kan iedereen overkomen, een betalings­achterstand oplopen. Door verschillende omstandigheden of een verandering in uw situatie kunnen betalings­achterstanden ontstaan. Hierdoor kunt u misschien één of meerdere maandelijkse termijnen van uw hypotheek niet (op tijd) betalen. Of kunt u de restschuld, die is ontstaan na de verkoop van de woning, (tijdelijk) niet betalen.

Maakt u zich zorgen?
Flanderijn helpt bij het vinden van een oplossing. Ook als u denkt dat een oplossing niet gaat lukken. Er is soms meer mogelijk dan u denkt. Hiervoor is het wel belangrijk dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Samen bespreken we de situatie en kijken we naar een passende oplossing.

Ga naar hulp bij schulden

Flanderijn betalen, 3333x2500, 2022

Neem direct contact met ons op via WhatsApp. We kunnen u beter helpen als u direct het dossiernummer in uw bericht zet.

Start WhatsApp gesprek