Overlijden

Het kan gebeuren dat u door een overlijden uw hypotheek tijdelijk of helemaal niet (meer) kan betalen. Hieronder leest u wat u kan doen.

Uw situatie

Bij een overlijden, is het laatste waar u op zit te wachten een hoop geregel van zaken waar op dat moment uw hoofd niet naar staat. Rondom een overlijden, spelen er meer dan genoeg zaken die dan prioriteit voor u hebben. Een overlijden heeft veel gevolgen, helaas vaak ook financiële.

Geef een overlijden altijd zo snel mogelijk door aan uw hypotheek­verstrekker en aan Flanderijn. U wordt dan geholpen bij het snel regelen van een aantal praktische dingen, maar ook bij het opvangen/beperken van de financiële gevolgen van het overlijden. Bel naar 088 - 209 25 81 voor informatie en hulp.

Hulp bij schulden

Het kan iedereen overkomen, een betalings­achterstand oplopen. Door verschillende omstandigheden of een verandering in uw situatie kunnen betalings­achterstanden ontstaan. Hierdoor kunt u misschien één of meerdere maandelijkse termijnen van uw hypotheek niet (op tijd) betalen. Of kunt u de restschuld, die is ontstaan na de verkoop van de woning, (tijdelijk) niet betalen.

Maakt u zich zorgen?
Flanderijn helpt bij het vinden van een oplossing. Ook als u denkt dat een oplossing niet gaat lukken. Er is soms meer mogelijk dan u denkt. Hiervoor is het wel belangrijk dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Samen bespreken we de situatie en kijken we naar een passende oplossing.

Ga naar hulp bij schulden

Vragen?

Heeft u vragen over wat u kunt doen in uw situatie? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Ga naar contact

Om gebruik te maken van Facebook Messenger, dient u de cookies van Flanderijn te accepteren. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar ons privacy statement.