Direct naar de content Direct naar de footer

Scheiding

Het kan gebeuren dat u door een scheiding uw hypotheek tijdelijk of helemaal niet (meer) kan betalen. Hieronder leest u wat u kan doen.

Scheidingen, Flanderijn

Uw situatie

Een scheiding kan gevolgen hebben voor de woning en de hypotheek. Zeker als u samen met uw partner eigenaar bent van de woning. Als de hypotheek op naam van u allebei staat, bent u samen verantwoordelijk voor de betaling van de hypotheek. Dit geldt ook voor een eventuele rest­schuld na verkoop van de woning. Een rest­schuld is een deel van de hypotheek dat niet door de verkoop van de woning is betaald. Heeft u, of verwacht u, vanwege de echt­scheiding een achter­stand in de betaling van uw hypotheek? Neem dan snel contact op, er is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Echtscheidingsconvenant

Een echtscheidings­convenant heeft geen werking richting de hypotheek­verstrekker. Daarom kunt u de hypotheek bij een scheiding niet regelen in een echtscheidings­convenant. Uw hypotheek­verstrekker is geen partij in dit convenant en kan niet worden gehouden aan dat wat u in het echtscheidings­convenant overeen bent gekomen. Wilt u weten wat wel mogelijk is? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via 088 - 209 25 81.

Mogelijkheden

Misschien kunt u of uw ex-­partner bij een echt­scheiding wel in de woning blijven wonen door de ander uit te kopen en/of kan de hypotheek worden overgezet op één naam. Of kunt u of uw ex-­partner, als het een hypotheek betreft met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), misschien wel aanspraak maken op de Woonlasten­faciliteit (WLF) om mogelijke betalings­problemen tijdelijk te overbruggen. Neem telefonisch contact met ons op via 088 - 209 25 81 om de mogelijkheden te bespreken.

Hulp bij schulden

Het kan iedereen overkomen, een betalings­achterstand oplopen. Door verschillende omstandigheden of een verandering in uw situatie kunnen betalings­achterstanden ontstaan. Hierdoor kunt u misschien één of meerdere maandelijkse termijnen van uw hypotheek niet (op tijd) betalen. Of kunt u de rest­schuld, die is ontstaan na de verkoop van de woning, (tijdelijk) niet betalen.

Maakt u zich zorgen?
Flanderijn helpt bij het vinden van een oplossing. Ook als u denkt dat een oplossing niet gaat lukken. Er is soms meer mogelijk dan u denkt. Hiervoor is het wel belangrijk dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Samen bespreken we de situatie en kijken we naar een passende oplossing.

Ga naar hulp bij schulden

Flanderijn betalen, 3333x2500, 2022

Neem direct contact met ons op via WhatsApp. We kunnen u beter helpen als u direct het dossiernummer in uw bericht zet.

Start WhatsApp gesprek