Direct naar de content Direct naar de footer

Verkoop / veiling van de woning

Het kan voorkomen dat het verkopen of veilen van een woning noodzakelijk is. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Bekijk de verschillende mogelijkheden op deze pagina.

Mogelijkheid 1

U gaat zelf de woning verkopen

Wilt u de woning zelf verkopen, dan heeft dat verschillende voordelen:

  • U kunt zelf een koper vinden met een zo hoog mogelijk bod. Hierdoor kunt u een eventuele rest­schuld voorkomen of beperken, misschien kunt u de woning zelfs met winst verkopen.
  • U houdt zelf de controle over het verkoop­proces, zolang u minimaal één keer per week telefonisch contact opneemt met ons.

Bekijk stappenplan

Zelf woning verkopen, Flanderijn

Mogelijkheid 2

Verkoop met volmacht

Wilt of kunt u de woning niet zelf verkopen of laat u de verkoop liever over aan Flanderijn? Dat kan. U kunt dan een volmacht tekenen bij de notaris. Met deze volmacht zal Flanderijn namens u de woning verkopen. Mogelijke kopers merken geen verschil tussen deze manier van verkopen of wanneer u de woning zelf zou verkopen. De woning wordt eerst getaxeerd, om de minimale verkoopprijs vast te stellen. Er wordt een makelaar uit de buurt ingeschakeld, om de woning aan te bieden aan mogelijke kopers. De woning zal ook op Funda worden aangeboden. Flanderijn zal altijd haar best doen een zo hoog mogelijke opbrengst te krijgen voor de woning.

Bekijk stappenplan

Woning latenverkopen, Flanderijn

Mogelijkheid 3

Veiling

De woning te koop aanbieden op een veiling, is een van de laatste middelen om de woning te verkopen. Veilen betekent verkopen bij opbod (bieden). Deze manier van verkopen brengt vaak veel minder op dan de woning zelf of met een volmacht door Flanderijn laten verkopen. Hierdoor zal een restschuld bij een veiling veel hoger uitvallen. Bij een veiling is hierdoor sprake van een (hogere) restschuld. Daarom proberen Flanderijn en de bank altijd om een veiling te voorkomen, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Belangrijk hierbij is dat altijd goed in contact blijft met ons.

Bekijk stappenplan

Woning te koop aanbieden, Flanderijn

Contact

Wilt u uw woning verkopen of heeft u vragen over de verkoop van uw woning? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

Ga naar contact

Hulp bij schulden

Heeft u meerdere schulden en komt u er niet meer uit? Dan kunt u hiervoor hulp krijgen voor een oplossing die bij u past. Klik hieronder om te zien waar u terecht kunt voor hulp.

Ga naar hulp bij schulden 

Neem direct contact met ons op via WhatsApp. We kunnen u beter helpen als u direct het dossiernummer in uw bericht zet.

Start WhatsApp gesprek