Hemelvaartsdag; voor de één traditie, voor de ander genieten van leuke activiteiten

Volgens het geloof herdenkt Hemelvaartsdag het moment waarop Jezus Christus naar de hemel terugkeerde. Dit gebeurde veertig dagen na zijn opstanding uit de dood en na zijn verschijningen aan zijn volgelingen. Hemelvaartsdag is eigenlijk een soort afscheid.

Hoewel Hemelvaartsdag vooral een christelijke viering is, wordt het ook erkend als een officiële feestdag in veel landen. Christenen vaak samen in de kerk om te bidden en te danken. Ze herinneren zich de tijd dat Jezus op aarde was en zijn lessen. Maar het is ook een dag waarop mensen genieten van elkaar en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Ook worden er veel speciale activiteiten georganiseerd! Onze Fleur heeft speciaal voor u een aantal leuke to do tips verzameld. 


Leuke activiteiten met Hemelvaartsdag!


Het Breda Jazz festival

Sinds de vroege jaren '70 wordt het Breda Jazz Festival jaarlijks georganiseerd in het hart van Breda. Het festival begint op Hemelvaartsdag om 13:00 uur. Met meer dan 15 podia en clubs verspreid door de historische binnenstad van Breda, is er voor ieder wat wils. Het beste van alles? Alle optredens op de buitenpodia zijn gratis toegankelijk, dus u kunt gratis van de sfeer proeven. Dit jaar is het de 52e editie!

Bekijk hier!

Foodfestival de Rollende keukens in Amsterdam

De zestiende editie van het foodtruckfestival in het Westerpark staat voor de deur! Van woensdag 8 Mei tot en met zondag 12 Mei wordt het Westerpark omgetoverd tot een bruisend openluchtrestaurant. Ontdek een scala aan smaken met honderd verschillende keukens uit binnen- en buitenland, geniet van speciale bieren en wijnen, en laat u meevoeren door gezellige livemuziek en het zomerse weer wat verwacht wordt!

Bezoek een rommelmarkt

Hemelvaartsdag is een favoriete dag voor het houden van rommelmarkten. Als u graag rondsnuffelt tussen tweedehands spullen, dan is dit uw kans! Op tal van locaties worden rommelmarkten gehouden.

Bekijk hier alle rommelmarkten door heel Nederland!

Dauwtrappen

Dauwtrappen is een eeuwenoude traditie waarbij men in het voorjaar vroeg opstaat om een lange wandeling te maken. Vaak ligt er nog dauw op het gras, vandaar de naam. Tegenwoordig wordt dauwtrappen voornamelijk op Hemelvaartsdag gedaan, vooral in het oosten van Nederland en Noord-Holland. Echter, vanwege de groeiende populariteit van wandelen in het hele land, kunt u ook gemakkelijk aansluiten bij dauwtrappers in uw eigen regio.

T Oerrock festival

Het Oerrock Festival viert dit jaar zijn 23e editie op Hemelvaartsdag. Een opvallende verandering is dat de artiesten dit jaar volledig op stroom van het naastgelegen zonnepark van Boonstra Schadevoertuigen zullen spelen. De editie van 2024 maakt zo alleen gebruik van groene stroom. Deze duurzame aanpassing belooft het feest nog milieuvriendelijker te maken, zonder dat de festivalgangers er iets van zullen merken. Kom genieten van een dag vol fantastische muziek in een groene omgeving!

Bekijk hier!

Bezoek de bloemetjesmarkt in Leeuwarden!

De Bloemetjesmarkt in Leeuwarden, die jaarlijks op Hemelvaartsdag plaatsvindt, biedt een prachtig en kleurrijk schouwspel. Als de langste bloemenmarkt van Nederland geniet het evenement van immense populariteit, met jaarlijks minimaal 30.000 bezoekers. Het is een uitgelezen kans om inkopen te doen, aangezien de prijzen aantrekkelijk zijn en de tuin of het balkon in het voorjaar altijd wel wat nieuwe bloemen en planten kan gebruiken. Bij mooi weer bieden de vele terrasjes rondom de markt een heerlijke gelegenheid om na het verkennen van de markt te ontspannen. En het mooie is, de toegang is gratis.

Ook bij Flanderijn genieten op Hemelvaart van een vrije dag! Het team van Flanderijn wenst u een prettige Hemelvaartsdag. Vrijdag zijn we u weer graag van dienst.