Dit jaar hebben Flanderijn-collega's opnieuw deelgenomen aan de iconische Amstel Gold Race, een uitdagende wedstrijd die door het prachtige Limburgse landschap slingert.


Geschiedenis Amstel Gold race

Sinds 1966 wordt jaarlijks in de prachtige Limburgse heuvels de Amstel Gold Race vehouden, een iconische Nederlandse wielerklassieker in zowel het mannen- als vrouwenprofrennen. De oorsprong van deze race ligt bij de wielerploegleiders Ton Vissers en Herman Krott, die de race hebben opgericht om een uitdagende en spectaculaire wedstrijd te creëren.

De naam van de race is afgeleid van de hoofdsponsor, het biermerk Amstel, dat destijds ook het type Amstel Gold uitbracht. De legendarische Nederlander Jan Raas domineerde de Amstel Gold Race met vijf overwinningen, waardoor de wedstrijd in die jaren bekend stond als de "Amstel Gold Raas".

Sinds 1989 maakt de Amstel Gold Race deel uit van de wereldbeker wielrennen, en vanaf het begin van de UCI ProTour in 2005 en de introductie van de UCI World Calendar in 2009 is de race een prominente vaste waarde op de wielerkalender.


Flanderijn-collega's opnieuw deelgenomen aan de Amstel Gold Race!

Dit weekend vormde een succesvolle mijlpaal voor een aantal Flanderijn-collega’s en relaties van verschillende woningcorporaties die hebben mee gedaan aan de Amstel Gold Race. Onder gunstige weersomstandigheden genoten ze van de uitdagende route zonder incidenten, afgezien van een enkele lekke band.

We spraken met Gerard Gerrietsen over deze mooie dag:

‘ Wat een geweldige ervaring! De reacties op onze post over de Amstel Gold toertocht waren echt hartverwarmend en stimulerend. Het was werkelijk een feestje! De zon straalde ons tegemoet op zaterdagochtend en de sfeer was ongelooflijk opgewekt! Na het nemen van een groepsfoto bij ons verzamelpunt, het Dormio Wijnhotel in Valkenburg, recht tegenover het station, reden we naar de start waar andere deelnemers zich verzamelden. Door de drukte lukte het helaas niet om met de hele groep op de foto te gaan.

We hebben in verschillende groepen, mede vanwege de verschillende afstanden, genoten van het prachtige Limburgse landschap tijdens het fietsen. Tijdens de vlakke stukken konden we gezellig bijpraten en contacten weer aanhalen, wat echt heel leuk was.

Het is altijd een opluchting wanneer iedereen gezond en wel, zij het een beetje vermoeid, aankomt op het feestterrein achter de finishlijn! We kunnen echt terugkijken op een perfecte dag waar iedereen van heeft genoten, en zelfs twee lekke banden onderweg konden de pret absoluut niet bederven!’