Dit weekend hebben we een extra lang weekend, want het is Pinksterweekend!

Pinksteren is één van de christelijke feestdagen wat wordt gevierd op de zevende zondag na Pasen. Dit jaar valt Pinksteren op zondag 19 mei, met Tweede Pinksterdag op maandag 20 mei, wat betekent dat de meeste mensen een extra vrije dag hebben. Een perfecte gelegenheid om te genieten van het voorjaar!


Wat is Pinksteren?

Pinksteren is een christelijke feestdag die vijftig dagen na Pasen en tien dagen na Hemelvaart wordt gevierd. De naam van het feest komt van het Griekse woord 'pentakosta', wat 'vijftigste' betekent. Op deze vijftigste dag vieren christenen wereldwijd de komst van de Heilige Geest en de 'verjaardag' van de kerk. De uitstorting van de Heilige Geest, die tijdens Pinksteren wordt herdacht, markeert het begin van het christendom en wordt beschouwd als de eerste christelijke opwekking.


Leuke activiteiten tijdens het Pinksterweekend

Ook tijdens het Pinksterweekend valt er genoeg te beleven! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de uitgebreide Pinksterkermis in Almere, Tiel of Heerenveen, waar vuurwerkshows en leuke optredens te zien zijn. Of ontdek een gezellig foodfestival zoals het Bumperkluiven Foodfestival in Breda. Dit weekend staat ook in het teken van de "Dag van het Kasteel", waar meer dan 50 kastelen door heel Nederland de deuren openen voor rondleidingen, roofvogelshows en speciale kinderactiviteiten. Daarnaast zijn er tal van andere leuke festivals, zoals Festival Achterland in Doetinchem, Jazz in Duketown, Music Meeting in Nijmegen en 7th Sunday in Erp. En vergeet niet de Pinkstermarkten te bezoeken, die verspreid zijn door het hele land, zoals de Lentefair in Vaassen, de Pinkstermarkt in Vlissingen en de Pinksterfair in Ommen.

Team Flanderijn wenst u een fijn Pinksterweekend!