EEN HERKENBARE SITUATIE IN ELK KANTOORPAND: EEN PAAR COLLEGA'S IN EEN VOLLE LIFT EN NIEMAND ZEGT IETS TEGEN ELKAAR. DAAROM IS ‘TALK IN AN ELEVATOR DAY’ IN HET LEVEN GEROEPEN.

Bij Flanderijn vonden we ‘Talk in an Elevator Day’ zo'n goed initiatief dat wij er een maandelijkse serie van hebben gemaakt. Op deze bijzondere dag waarop mensen worden aangemoedigd om met elkaar in gesprek te gaan ontmoeten we Linda van der Meer die binnen Flanderijn werkzaam is op de afdeling Pensioenfondsen.


Ontmoet Linda van der Meer

Na het afronden van mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening, wilde ik mijn loopbaan graag starten in dit vakgebied. Tijdens mijn zoektocht naar passende mogelijkheden zag ik een interessante vacature bij Flanderijn.


Hoe ben je bij Flanderijn terecht gekomen?

Ik kwam een vacature tegen op internet en besloot erop te reageren. Ik had mijn eerste gesprek met Pim Lobensteijn, waarbij we spraken over mijn ervaring in de tuinbouw, waar ik tien jaar had gewerkt naast mijn studie, en over mijn passie voor voetbal. Aangezien ik nog geen relevante werkervaring had mocht ik een middag meekijken op de afdeling bancair van Flanderijn. Na die eerste kennismaking , waar ik ook een aantal toekomstige collega’s heb ontmoet, ben ik gestart bij Flanderijn Rotterdam. Hier werk ik inmiddels 19 jaar met heel veel plezier.


Van bancair naar pensioenen

De eerste vier jaar van mijn carrière bij Flanderijn was ik actief  binnen de afdeling bancair, waarna ik de overstap maakte naar de pensioenfondsen. Hier begon ik als incassomedewerker. Sinds vorig jaar vervul ik de rol van (meewerkend) coördinator. Doordat ik deze functie samen met Jacob van der Lee bekleed, zijn we als team zeer flexibel.


Wat houd je functie bij Flanderijn in?

Vooral het hele afwisselende takenpakket maakt dat ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk ga. Een deel van mijn werkzaamheden ligt op het terrein van incasso. Meer concreet betekent dit  het incasseren van vorderingen voor pensioenfondsen. Ik houd mij voornamelijk bezig met vorderingen van het pensioenfonds metaal & techniek.

In mijn andere functie, als coördinator, geef ik samen met Jakob leiding aan ons team pensioenfondsen. Wij hadden beide gesolliciteerd op deze functie. De keuze voor een duo baan die we toen gemaakt hebben is een hele goeie keuze geweest. We vullen elkaar niet alleen erg goed aan maar kunnen elkaar waar nodig ook goed vervangen. Zo is er binnen ons team altijd een verantwoordelijke beschikbaar.


Welke meerwaarde bieden jouw kernkwaliteiten voor deze functie?

Het innen van (werkgevers)bijdragen voortkomende uit (verplichte) pensioenfondsen vraagt om specialisatie. Er zijn immers meerdere belangen gemoeid bij het innen van deze vorderingen. Zo moeten pensioengelden van de werknemers veilig worden gesteld maar wordt ook rekening gehouden met het gelijkheidsbeginsel van de werkgevers. Met 19 jaar ervaring binnen de afdeling bancair en pensioenfondsen, beschik ik over een grote hoeveelheid kennis binnen mijn vakgebied

Daarnaast weten collega's en anderen mij ook gemakkelijk te benaderen. Ze weten dat ik als coördinator betrouwbaar en recht door zee ben. Ik hecht waarde aan authenticiteit en probeer altijd mezelf te blijven in mijn werk. Indien ik ergens geen antwoord op heb, ben ik eerlijk en geef ik dat ook aan. Gelukkig hebben we binnen Flanderijn meer dan 600 collega’s op verschillende vakgebieden. Zo hebben we eigenlijk binnen elk vakgebied expertise in huis.


Wat zijn jouw ambities en waar krijg je energie van binnen Flanderijn?

We vormen een hecht team waarin de onderlinge sfeer goed is. Dat is een mooie basis om gezamenlijk voor onze opdrachtgevers en hun klanten goede resultaten te behalen. Binnen ons team heerst een sfeer waarin open communicatie centraal staat; er is ruimte voor humor en gezelligheid, maar ook voor serieuze gesprekken wanneer dat nodig is. Juist die dynamiek en interactie binnen het team geven me energie en motivatie.