EEN HERKENBARE SITUATIE IN ELK KANTOORPAND: EEN PAAR COLLEGA'S IN EEN VOLLE LIFT EN NIEMAND ZEGT IETS TEGEN ELKAAR. DAAROM IS ‘TALK IN AN ELEVATOR DAY’ IN HET LEVEN GEROEPEN.

Bij Flanderijn vonden we ‘Talk in an Elevator Day’ zo'n goed initiatief dat wij er een maandelijkse serie van hebben gemaakt. Op deze bijzondere dag waarop mensen worden aangemoedigd om de stilte te doorbreken en het gesprek aan te gaan met medelift gebruikers ontmoeten we Rick Stoevelaar.


Ontmoet Rick Stoevelaar

Ik neem eigenlijk nooit de lift en probeer altijd de trap te nemen. De kans dat je mij in de lift tegenkomt is dan ook niet zo groot vertelt Rick die als softwareontwikkelaar werkzaam is op het hoofdkantoor van Flanderijn in Rotterdam.

Rotterdam is ook echt mijn stad. Ik woon samen met mijn vriendin en onze teckel in Rotterdam Noord, een supergezellige wijk met een héél divers karakter.  Mijn bonusdochter komt hier ook regelmatig langs en in mijn vrije tijd houd ik van hardlopen, volleyballen en darten. Een beetje van alles dus.


Hoe ben je bij Flanderijn terecht gekomen?

Vorige week vierde ik mijn 12,5-jarig jubileum bij Flanderijn. Toen sprak ik Sara, en we dachten dat het leuk zou zijn om hierover iets te schrijven.

Ik ben ooit begonnen bij een marketingbureau. Na een reorganisatie vond ik via een online vacature een nieuwe job in de incassobranche. Hier begon als ontwikkelaar voor het softwareprogramma  Flids.

In het begin werkte ik in Gouda met een team van 5 à 6 mensen. Inmiddels is het team flink gegroeid en telt nu meer dan 20 mensen, inclusief een aantal externe specialisten waarmee ik nauw samenwerk. Inmiddels werken als team vanuit Rotterdam, wat voor mij perfect uitkomt omdat ik immers in Rotterdam woon.


Wat houdt je functie bij Flanderijn in?

Ik begon mijn carrière als softwareontwikkelaar, maar al snel verschoof mijn rol meer naar het aansturen van anderen en het meedenken over oplossingen en projecten. Het mooie van Flanderijn is dat er veel mogelijkheden zijn om verder te groeien. 


Welke meerwaarde bieden jouw kernkwaliteiten voor deze functie?

Doordat ik al geruime tijd bij het bedrijf werk, heb ik veel kennis van de systemen binnen Flanderijn en de programmatuur opgebouwd. Hierdoor fungeer ik als een vraagbaak en kan ik effectiever meedenken over oplossingen. Ik heb geleerd waar de kansen liggen maar ook welke richtingen we moeten vermijden. Dat is een inzicht dat je ontwikkelt na 12,5 jaar dienstverband en daar ben ik best wel trots op!

 

Waar krijg je energie van binnen je functie bij Flanderijn?

Dat is vooral het team! We hebben een gezellige groep mensen, en ik geniet ervan om samen oplossingen te bedenken. Ik voel me echt betrokken bij initiatieven die Flanderijn vooruit helpen en krijg er ook veel energie van om daar een bijdrage aan te kunnen leveren!


Hoe waren je 12.5 jaar bij Flanderijn?

Binnen de incassobranche is in de afgelopen jaren veel veranderd, En dat geldt natuurlijk ook voor Flanderijn. Zo werken binnen Flanderijn met zelfsturende teams, wat betekent dat je vrijheid hebt om te doen wat je belangrijk vindt en je eigen richting kunt bepalen. Die vrijheid is iets wat ik enorm waardeer. Maar er blijft ook genoeg tijd voor ontspanning en plezier! Zo hebben we bijvoorbeeld samen met een aantal collega’s de marathon in Rotterdam gelopen. Wat een geweldige ervaring, vooral om dat samen met een aantal Flanderijn collega’s te kunnen doen! Ik zit echt op m’n plek bij Flanderijn. Op naar de volgende 12,5 jaar!