Op 29 januari was het dan zover: de eerste training huurincasso en schuldenproblematiek.

In de afgelopen weken was er veel belangstelling voor deze training, en Flanderijn bood deze op maar liefst twee locaties aan: Rotterdam en Assen. De eerste training in Rotterdam was een groot succes!


Training huurincasso & schuldenproblematiek

Het voorkomen van huurachterstanden wordt steeds belangrijker. Er is veel aandacht voor preventie en vroegsignalering. Toch zijn er nog steeds veel huurders die niet tijdig betalen. Vaak door betalingsonmacht, soms door onwil. En lang niet iedere huurder met betalingsachterstand aanvaardt hulp. De ene huurder komt terecht in de minnelijke schuldhulpverlening en wellicht de Wsnp. De andere huurder ontvangt een dagvaarding voor een gerechtelijke procedure, terwijl het onderzoek binnen de minnelijke schuldregeling nog loopt. In deze interactieve training  bekijkt onze trainer Sigrid Janssen-Schuurman  beide hulptrajecten en wordt er antwoord gegeven op alle vragen.


Welke onderwerpen worden in deze training behandeld?

De training over huurincasso en schuldenproblematiek behandelt essentiële onderwerpen om deelnemers een grondig begrip te geven. Dit begint met een introductie van de incassopraktijk en de rol van de gerechtsdeurwaarder. Vervolgens worden juridische instrumenten zoals dagvaarding, ambtshalve toetsing, en vroeg signalering besproken, samen met praktische toepassingen.

Belangrijke aspecten zoals schuldbemiddeling, saneringskrediet, smal moratorium en ontruiming worden behandeld, met de nadruk op de juridische en strategische benaderingen. De rol van de rechter en verschillende vonnissen in schuldenzaken komt aan bod, evenals de verkorting van Minnelijke en Wettelijke Schuldsanering naar 18 maanden.

Kortom, de training voorziet deelnemers van waardevolle kennis, waardoor ze beter kunnen omgaan met de complexiteit van huurincasso en schuldenproblematiek in hun professionele praktijk.


Trainer mr. Sigrid Janssen-Schuurman

De training huurincasso en schuldenproblematiek wordt verzorgd door mr. Sigrid Janssen-Schuurman, een ervaren professional die sinds 2006 als trainer bij Flanderijn actief is. Het overdragen van kennis is haar passie!

Naast het onboarden en trainen van nieuwe collega's deelt Sigrid haar expertise door verschillende trainingen te geven aan externe partijen, zoals woningcorporaties, makelaars en vastgoedbeheerders. Haar specialisatie omvat huurrecht, hypotheekvorderingen, executieveiling, minnelijke en gerechtelijke incasso, beslag- en executierecht, schuldhulpverlening, WSNP en faillissement. Haar brede ervaring sluit naadloos aan bij deze Flanderijn training over huurincasso en schuldenproblematiek.


Nog 3 plaatsen: Schrijf u snel in voor de training in Assen!

Er zijn nog 3 plekken beschikbaar voor de praktijkgerichte training op 13 februari in Assen. Speciaal voor medewerkers van woningcorporaties, makelaars en vastgoedbeheerders. Een volledig verzorgde dag met lunch bij het Van der Valk Hotel in Assen.

Schrijf u hier in!