Ik ga voor de eerste keer een incassobureau/gerechtsdeurwaarder inschakelen
Bent u nog niet bekend met hoe een incassobureau / gerechtsdeurwaarder te werk gaat? Of vraagt u zich af welke stappen u moet ondernemen voordat u het dossier kan overdragen? Op deze pagina vertellen wij u hier graag meer over. Heeft u nog aanvullende vragen? Neem contact met ons op.
Wat is het VERSCHIL tussen een INCASSOBUREAU & GERECHTSDEURWAARDER?
In Nederland houden veel partijen zich bezig met het incasseren van vorderingen. Denk hierbij aan factoringmaatschappijen, advocaten, kredietverzekeraars, incassobureaus en gerechtsdeurwaarders. De laatste twee zijn het meest actief bij incasso. Maar wat is het verschil tussen een incassobureau en een gerechtsdeurwaarder?
Een incassobureau heeft (nog) geen wettelijke basis. Iedereen in Nederland kan een incassobureau beginnen. Een gerechtsdeurwaarder is een door de Kroon benoemde functionaris. Ze houden zich allebei met het incasseren van vorderingen bezig alleen kan de gerechtsdeurwaarder daar verder in gaan. Een incassobureau kan alleen minnelijk incasseren, een gerechtsdeurwaarder kan ook een gerechtelijke procedure starten en het vonnis uitvoeren. Wanneer het een incassobureau niet lukt om een vordering minnelijk te incasseren moeten zij ook een gerechtsdeurwaarder inschakelen.
Flanderijn heeft alles onder een dak, wij zijn zowel een incassobureau als gerechtsdeurwaarder. Dit zorgt ervoor dat wij u in het gehele proces kunnen assisteren.
_540_360_60.jpg)
Wat moet ik doen voordat ik een incassobureau kan inschakelen?
Als uw klant niet betaalt kunt u een vordering uit handen geven. Om de incassokosten in rekening te mogen brengen moet u bij consumenten wel eerst een zogenaamde WIK-brief sturen. Dat is een brief waarin u de klant voor de laatste keer in gelegenheid stelt om uw vordering binnen 14 dagen zonder extra kosten te voldoen. Daarna kunt u de vordering overdragen. Bij vorderingen op bedrijven is die WIK-brief niet nodig.
Wat kost een incasso?
Rekeningen moeten binnen de afgesproken termijn worden betaald. Wanneer uw klant dit niet doet, ontstaat er een openstaande rekening. U kunt Flanderijn inschakelen om dit geld bij uw klant te innen. Dit is vaak zonder kosten voor u omdat de gemaakte kosten vaak betaald worden door uw klant. Wanneer het niet lukt om de vordering in de minnelijke fase te incasseren en u besluit geen verdere stappen te nemen, dan rekenen we een provisie van 15% over het geïncasseerde bedrag met een minimum van € 75. Gebruik de onderstaande rekentool om de incassokosten te bekijken.
Vragen?
Maak vrijblijvend een afspraak met ons. Samen bespreken we hoe we u kunnen helpen om uw vorderingen zo efficiënt mogelijk kunnen incasseren en uw debiteurenbeheer in te richten. Dit kan via de telefoon of een videogesprek.
Maak afspraakHet incassotraject van Flanderijn
Bent u benieuwd hoe het verantwoordelijke incassotraject van Flanderijn eruit ziet? Bekijk het hier.
Bekijk hier je Flanderijn Incassodossier
Heeft u al vorderingen aan Flanderijn overgedragen? Log dan hier in om uw incassotraject op de voet te volgen.
Direct aan de slag
Wilt u een incasso starten? Bekijk hoe u eenvoudig een vordering uit handen kan geven.
Incasso startenWilt u meer weten?
Wilt u meer informatie? Bekijk de mogelijkheden waarop u contact kunt opnemen met ons.
Contact