Koning Willem-Alexander en zijn gezin brengen dit jaar Koningsdag door in Emmen.

Maar ook in en rondom de 8 vestigingen van Flanderijn wordt er veel georganiseerd. Van het verkopen van spullen op de vrijmarkt tot het genieten van festivals en het smullen van oranje tompouces; het maakt allemaal deel uit van Koningsdag! Speciaal voor alle Koningsdag fans hebben we een aantal leuke activiteiten verzameld die je kunt ondernemen op 27 april.

Amsterdam

Amsterdam staat altijd bekend om zijn bruisende sfeer, vooral tijdens Koningsdag. Op deze dag kun je door de grachten varen, met het gezin naar de vrijmarkt op het NDSM-werf gaan, of feesten bij festivals zoals Kingsland en Oranjebloesem.

Bekijk hier(opens new browser tab) de beste feestjes & festivals in Amsterdam tijdens koningsdag 2024.

Appingedam

In Appingedam staat een boeiend Koningsdagprogramma op het programma. Geniet van een Pub quiz op het Plein, met als hoofdprijs €300,00! Verder is er een traditionele vrijmarkt, een kinderdisco, de Julian&Koen show, optredens van The Oracles rockband en nog veel meer. Het evenement duurt van 8:00 tot 22:00 uur! Hier(opens new browser tab)is de poster van het evenement.

Bergen op Zoom

Oranje boven, oranje boven! Lang leve de Koning! Willem Alexander viert dit jaar zijn 57e verjaardag, en dat verdient een feestje. Benieuwd naar hoe Koningsdag er dit jaar uitziet in Bergen op Zoom? Lees verder! Vanavond worden er verschillende feestjes georganiseerd in Bergen op Zoom. Gelukkig is er dit jaar een grote tent, dus laat de regen maar komen! Zoals gebruikelijk vindt Koningsdag plaats op het Wilhelminaveld. Dit jaar is er echter iets nieuws: een heuse Koningsdagbingo! In de ochtend begint de viering met een vlaggenparade om 10:00 uur op de Grote Markt. Gedurende de dag is er ook een vrijmarkt in de binnenstad van Bergen op Zoom.

Heerenveen

Ook dit jaar pakt Heerenveen groots uit. Voor iedereen is er wat te beleven, van vrijmarkten tot live muziek. Het feest begint al op vrijdag 26 april met Koningsnacht in Heerenveen. Vanaf acht uur 's avonds komt de Oude Koemarkt tot leven met de energieke klanken van de liveband Seven Days Music. De stad bruist en de straten vullen zich met sfeer. Deze avond belooft een fantastische start te worden van het feestelijke weekend dat voor ons ligt.

Op zaterdag 27 april ontwaakt het feest in Heerenveen al vroeg voor een geliefde traditie: de vrijmarkt. Vanaf zes uur 's ochtends verzamelen enthousiaste koopjesjagers en verkopers zich in het centrum, dicht bij de Oude Koemarkt. Dit is werkelijk een paradijs voor liefhebbers van tweedehands juwelen en schatten, waar je kunt snuffelen tussen de kraampjes of natuurlijk zelf spullen kunt verkopen. Terwijl de zon langzaam opkomt, komt Heerenveen tot leven en staat gezelligheid centraal.

Maastricht

Maak je oranje outfit alvast gereed, want Koningsdag 2024 wordt in Maastricht een groots feest! De hele stad zal gehuld zijn in oranje en muziek zal de boventoon voeren. Het feest begint al op vrijdagavond 26 april, tijdens 'Koningsnacht'. Verschillende locaties zoals Complex, de Muziekgieterij, Rebelle, Forum en D’n Hiemel (met een gratis bluesfestival) organiseren feesten. Daarnaast hebben diverse cafés bands en/of dj's op het programma staan.

Op Koningsdag zelf is er een vrijmarkt. Voor de liefhebbers van tradities is er om 11.00 uur op het Vrijthof een vlaggenparade, die teruggaat naar de tijd dat Maastricht nog een garnizoensstad was. Om 14.00 uur begint op het Vrijthof het gratis festival Oranjegloed, waarbij je tot 23.00 uur kunt dansen en meezingen.

Rotterdam

Nieuwsgierig naar wat er allemaal te beleven is tijdens Koningsdag 2024 in Rotterdam? Dan zit je hier goed! Vorig jaar vierde Koning Willem-Alexander nog zijn verjaardag in de Havenstad, maar dit jaar is dat niet het geval. Hoewel Emmen dit jaar de aandacht trekt, betekent dat niet dat er op Koningsdag niets te beleven valt in Rotterdam. Naast de traditionele vrijmarkten zijn er ook tal van festivals te vinden in de stad.

Vrijmarkt Rotterdam Centrum

- Schouwburgplein

- Eendrachtsplein

- Mauritsweg

- Westersingel

Vrijmarkt Rotterdamse wijken

- Rusthoflaan (Crooswijk)

- Berkelselaan (Liskwartier)

- Beijerlandselaan (Feijenoord)

- Het Park (tussen Parqiet – Tollens Monument)

Ook zijn er verschillende festivals zoals Kingsland Rotterdam, Kralingse Bos festival, Oranjebitter, het Kroonjuweel festival, Baroeg Koningsdag Festival.

Voor iedereen is er wat te doen in Rotterdam!

Utrecht

Koningsdag nadert en dat is voor veel Utrechters reden genoeg om de feeststemming erin te brengen. Er worden tal van evenementen georganiseerd in Utrecht om dit te vieren. Hier volgt een overzicht van de evenementen op 26 en 27 april, variërend van vrijmarkten tot festivals en van kroegfeestjes tot andere festiviteiten. Bekijk het programma!(opens new browser tab)

Venray

Koningsdag begint in Venray met de traditionele kindermarkt in de ochtenduren. Van 9.00 tot 12.00 uur verkopen kinderen hun spulletjes op het Schouwburg- en Henseniusplein. Vanaf 12.45 uur barst het feest los met zang, dans en muziek op het podium van het Schouwburgplein, dat doorgaat tot in de late uurtjes. Op het Henseniusplein zijn tal van kinderactiviteiten te vinden, waardoor er vermaak is voor iedereen gedurende de dag.

Wij wensen iedereen een fijne koningsdag!