“Honderdduizenden ondernemers zitten in de financiële problemen”, aldus de Kamer van Koophandel.

Allerlei factoren liggen daaraan ten grondslag. Neem twee jaar corona-crisis, grondstoftekorten, stijgende energieprijzen en daarbij de afloop van het economische steunpakket: voor veel ondernemers is het overleven in plaats van ondernemen.

Meer dan duurzame betaaloplossingen alleen
Flanderijn spreekt als incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie veel ondernemers die (tijdelijk) in zwaar weer zitten. Als u als ondernemer in financieel zwaar weer belandt, dan staat u er vaak alleen voor. U bent tenslotte zelf verantwoordelijk voor de toekomst van uw bedrijf. Speciaal voor ondernemers die daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken heeft Flanderijn de samenwerking met stichting Ondernemersklankbord (OKB) gezocht.

Samenwerking met Ondernemersklankbord
Het OKB begeleidt met haar 300 ervaren adviseurs al ruim 42 jaar ondernemers in het MKB in elke bedrijfsfase. In een klankbordtraject van 6 maanden verzorgt het OKB een-op-eenbegeleiding voor de ondernemer. Samen gaan de ondernemer en de adviseur aan de slag om te kijken hoe de toekomst van de onderneming er uit ziet. Dat kan betekenen dat er gezocht wordt naar nieuwe klanten om groei te realiseren, maar kan ook betekenen dat de ondernemer wordt begeleid naar een zo’n goed mogelijke beëindiging van de onderneming.

Gezamenlijke missie
Flanderijn zet zich dagelijks in om zichtbaar bij te dragen aan een schuldenzorgvrije maatschappij. De samenwerking met het OKB maakt het mogelijk om ook voor de ondernemer met een (complexe) financiële hulpvraag een maatwerkoplossing te bieden. Samen versterken we toekomstbestendig en succesvol ondernemerschap!