Elk jaar op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag.

Een dag waarop álle vrouwen centraal staan. Op deze dag worden de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen erkend en gevierd. 

Powervrouwen binnen Flanderijn

Op 8 maart zetten we alle vrouwen die dagelijks binnen Flanderijn het verschil maken graag in het zonnetje. Zij zijn gedreven, betrokken, oplossingsgericht, creatief, sympathiek en behulpzaam. Binnen Flanderijn zijn véél vrouwen werkzaam en op deze heugelijke dag stellen we jullie kort voor aan een paar van onze eigen 'powervrouwen'!

v.l.n.r. Mariëlle, Monica, Sharita, Amanda & Saskia

Mariëlle Guit van HR&D heeft samen met een team van powervrouwen het HR en trainingen beleid mogen vormgeven binnen Flanderijn. Onbeperkt leefbaar is dit jaar het thema van internationale vrouwendag. Voor mij betekent dit: "zelf keuzes kunnen maken in betrokkenheid en werkgeluk!"

Monica de Kubber, coördinator in Maastricht, werkt in een écht vrouwenteam. Het team bestaat namelijk maar liefst uit 13 powervrouwen. Ze vertelt: "sterke vrouwen worden niet geboren, maar gemaakt door de dingen die zij meemaken''.

Sharita Jaipal van het KCC in Rotterdam is werkzaam als senior en houdt o.a. de bereikbaarheid in de gaten en zorgt ervoor dat alles goed verloopt op een werkdag. Zij staat stil bij de inhaalslag die vrouwen gemaakt hebben op gebied van gelijkheid. Dat is bij haar op de afdeling goed te zien, "het managementteam bestaat namelijk uit 5 powervrouwen".

Amanda Westerveld van OpX in Rotterdam is verantwoordelijk voor het optimaliseren van de organisatie op het gebied van Work Force Management. Zij denkt aan al het werk dat gedaan is, alle prestaties die geleverd zijn en staat stil bij alle inspirerende verhalen. "Vandaag de dag is het nog altijd belangrijk om ons bewust te zijn van het verleden en de steeds weer nieuwe uitdagingen die aan het licht komen als gevolg van de inspanning voor gelijkheid voor vrouwen op de werkvloer".

Saskia Groeneveld van de Keten Zorg in Amsterdam begeleidt nieuwe collega's in hun werk, en dat zijn vaak dames. "Het is inmiddels vanzelfsprekend dat vrouwen in vrijheid leven en eigen keuzes kunnen maken, maar wereldwijd zijn er nog veel vrouwen die te maken hebben met onderdrukking en slechte omstandigheden''. Daarnaast vormt zij samen met haar 2 dochters een echt vrouwen gezin.

We wensen alle vrouwen een mooie Internationale Vrouwendag toe!