Nog op zoek naar uitstapjes voor de kerstdagen? De kantoren van Flanderijn zijn gevestigd in negen levendige steden, gereed om de feestelijke dagen van december te verwelkomen.

De kerstsfeer verspreidt zich door elke stad, en wij hebben voor u de leukste kerstactiviteiten op een rijtje gezet. Of u nu de betoverende kerstmarkten wilt verkennen of wilt genieten van speciale (kerst)evenementen, er is voor ieder wat wils.

Onze Fleur ging op pad en verzamelde speciaal voor u leuke to do tips en gezellige kerst evenementen.


Amsterdam bruist van de kerstactiviteiten

In Amsterdam is er deze kerst genoeg te doen. Ontdek bijvoorbeeld de grachten tijdens verschillende Amsterdam Canal Cruises - of u nu zin hebt in een pannenkoekenboot, een wijn- en kaasproeverij of de adembenemende Amsterdam Light Festival Cruise, er is voor ieder wat wils.

Voor de liefhebbers van klassieke muziek biedt het RAI Theater tussen 23 december en 01 Januari een spectaculaire klassieker van 'Raymonda'. Een betoverend balletspektakel dat de harten van muziek- en dansliefhebbers zal veroveren.

Ook voor een bezoek aan een kerstmarkt is Amsterdam een goeie bestemming. Bezoek de populairste kerstmarkten van Amsterdam, zoals het Christmas Village op het Museumplein, de Albert Cuyp Wintermarkt, de Funky Xmas Market en meer. Geniet van de warme sfeer, koop leuke kerstcadeautjes en proef heerlijke winterse hapjes. 

Het Amsterdamse Winterparadijs biedt een overvloed aan plezier voor jong en oud, met attracties, winterse lekkernijen en evenementen die je in een feestelijke stemming brengen.
Ieder jaar staat er traditioneel een grote kerstboom op de Dam. Deze ruim 20 meter hoge boom staat voor het paleis en is versierd met ruim 40.000 lampjes.  Op de bloemenmarkt zijn in de decembermaanden kerstbomen te koop in alle soorten en maten.  En voor een muzikale kerstervaring kunt u genieten van een betoverend concert zoals 'De Notenkraker'. 
Circus fans komen ook deze kerst aan hun trekken. Nergens is het circus mooier dan in Koninklijk Theater Carré. Het Wereldkerstcircus zal u zeker verrassen. Alleen de allerbeste internationale artiesten worden gevraagd. Meer dan 100 artiesten werken mee aan deze show. 

Ten slotte biedt de Hortus Botanicus Amsterdam ook een speciale kerstervaring voor diegenen die willen genieten van een unieke, betoverende kerstsfeer tussen de prachtige planten en bloemen

.
Geniet van de winter in Antwerpen

Antwerpen viert de feestdagen met een overvloed aan activiteiten en een warme, feestelijke sfeer die de stad in een betoverend winterwonderland verandert. De sfeervol verlichte binnenstad nodigt uit voor een romantische wandeling langs  prachtige kerstkraampjes, waar de geur van warme glühwein en heerlijke lekkernijen u tegemoet komt. 
 
Om te beginnen is er net als ieder jaar een grote kerstmarkt in het centrum van Antwerpen. Liefhebbers kunnen hier ook op de betoverende ijsbaan hun schaatskunsten kunnen vertonen. 

Op de Groenplaats biedt Wintertopia een betoverende ijsbaan waar u kunt genieten van het plezier van het schaatsen te midden van de feestelijke sfeer van Antwerpen.
En ook als u zin hebt om te shoppen, is Antwerpen de perfecte stad. De winkels zijn prachtig versierd en er zijn tal van kerst popup stores. Op de Meyer vindt u bijvoorbeeld 'It’s all about Christmas', de grootste kerstwinkel ter wereld met twee enorme verdiepingen vol kerstdecoraties in alle kleuren en maten.


Kerst op het Groningse platteland

Voor Flanderijn collega’s van de onze vestiging in Appingedam is Kerst het hoogtepunt van het jaar. Maar tijdens de kerstdagen weten ook steeds toeristen een dagje in Appingedam te waarderen. Zo kunt u in Appingedam een betoverende wandeling door smalle steegjes, langs historische gebouwen en schilderachtige bruggen maken. Een prachtig decor dat afgewisseld wordt doorgezellige boetiekjes, ambachtelijke winkels en knusse cafés die u uitnodigen voor een ontspannen pauze.

Verken de rijke geschiedenis van het Groningse Appingedam, een stad doordrenkt van historie, gelegen aan het water met middeleeuwse architectuur, kronkelende steegjes en pittoreske bruggetjes. Eens een bloeiende handels- en vestigingsstad, vandaag de dag een sfeervolle plek doordrenkt van historische charme.

'Dickens in Daam' brengt de tijd van Charles Dickens weer tot leven in Appingedam. Op dinsdag 12 december werd het Museum Stad Appingedam ondergedompeld in nostalgische kerstsferen, met een knipoog naar de sfeer van Dickens.  Maar ook de komende weken ontbreekt het Dickens thema niet! 


Genieten op het Bergs Winterparadijs in Bergen op Zoom

Ook in bergen op Zoom is er deze kerst veel te doen! Zo verwelkomt Het Bergs Winterparadijs ook deze kerst bezoekers met een sfeervolle ijsbaan, waar families en vrienden samen kunnen genieten van het plezier van schaatsen te midden van een feestelijke ambiance.
Voor de sportievelingen was de 10e editie van de Bergse Santarun op 16 december, een kleurrijke loop vol kerstplezier.

Het Markiezenhof, het oudste stadspaleis van Nederland dat van 8 tot en met 24 december wordt omgetoverd tot een magisch kerstdecor, is deze Kerst een echte aanrader! De toegang tot de Grote Binnenplaats is gratis, dus iedereen is van harte welkom om langs te komen en te genieten, zoals de organisatie van het Markiezenhof enthousiast aangeeft.

En voor de liefhebbers van theater en culinaire hoogstandjes raden wij het Vijfgangentheaterdiner aan. Een unieke ervaring waarbij theater en diner samenkomen. 


 

Ook Heerenveen bruist deze kerst! 

Met een geweldige musical, de wintermarkt en het Museum Heerenveen belooft het dit jaar ook In Heerenveen weer een bijzondere kerst te worden.  Probeer bijvoorbeeld nog kaarten te bemachtigen voor de Kerstfamiliemusical 'Opskør in Herreturv': Een magische voorstelling in het Posthuis Theater, speciaal voor families, gevuld met kerstvreugde en entertainment.
Of breng een bezoek aan de wintermarkt in Heerenveen. Een gezellige markt met zo'n honderd kraampjes waar bezoekers hun laatste kerstinkopen kunnen doen. Met optredens en diverse acts die het centrum opvrolijken.

Wist u trouwens dat het Museum Heerenveen dit jaar ook geheel in Kerstsfeer is gedompeld. Geniet van prachtig versierde kerstbomen, gedekte tafels met winterse lekkernijen, en zelfs een winters landschap op lustoord Oranjewoud zijn te bewonderen. Een nostalgische reis naar kersttijden van weleer, compleet met activiteiten gedurende de kerstvakantie en gratis warme chocolademelk bij een geldig entreebewijs.


Kerst in Magisch Maastricht

In Maastricht wordt de decembermaand de stad omgetoverd tot "Magisch Maastricht".
De Kerstmarkt op het Vrijthof is een adembenemend schouwspel met kraampjes die gevuld zijn met ambachtelijke geschenken, winterse lekkernijen en sprankelende versieringen. De sfeer op het historische plein wordt versterkt door het fonkelende licht van de prachtig versierde bomen.

Een andere magische attractie vlakbij Maastricht in de Grotten van Valkenburg, waar één van grootste kerstmarkten van Nederland wordt georganiseerd. De eeuwenoude grotten worden omgetoverd tot een kerstparadijs met lichtjes, kerstdecoraties en de gezelligheid van de feestdagen.
Voor degenen die graag kerstinkopen doen, biedt Maastricht een groot aanbod aan winkels, boetieks en speciale kerstmarkten, waar bezoekers kunnen genieten van unieke cadeau-ideeën en feestelijke decoraties om de kerstsfeer in huis te halen.

Tip! Wist u dat er tijdens de kerst speciale lichtroutes in de stad zijn met fonkelende lichtjes die de stad een feeërieke uitstraling geven.


 

Kom Kerst vieren in Rotterdam

Ook in Rotterdam kunt u tijdens de kerstperiode genieten van een gevarieerd scala aan activiteiten. 

Voor degenen die van entertainment houden, biedt het Kerstcircus Ahoy een geweldige show vol acrobatiek, clownerie en spektakel voor het hele gezin. Als u liever zelf het ijs op gaat, is er de schaatsbaan in Rotterdam waar u de winterse sfeer kunt opsnuiven terwijl u rondjes draait op het ijs.

Liefhebbers van cultuur proberen kaarten te bemachtigen voor het Zwanenmeer in De Doelen of gaan film bekijken bij Cinerama, een klassieke bioscoop in Rotterdam. Helemaal bijzonder is de privé bioscoopervaring bij Hotel New York, waar u in alle rust en comfort van een film kunt genieten.

En vanzelfsprekend worden er in Rotterdam ook verschillende kerstmarkten georganiseerd, zoals de Rotterdamse Oogstmarkt Kersteditie en de Winter Fair in Ahoy. Proef de sfeer met glühwein, warme chocolademelk, wafels en oliebollen, en snuffel rond bij kraampjes met ambachtelijke producten en lekkernijen.

Kortom, Rotterdam biedt tijdens de feestdagen een diverse mix van activiteiten waar voor ieder wat wils is. Of u nu houdt van entertainment, lekker eten, cultuur of gewoon wilt rondstruinen op kerstmarkten, er is genoeg te beleven om de feestdagen door te brengen in deze dynamische stad.


Winterpret in Utrecht

In de home Town van Flanderijn Servicing is er deze kerstperiode veel te doen.

Het Utrechtse Spoorwegmuseum maakt tijdens de kerstvakantie een betoverende transformatie door tot een winterstation, waar u tussen de treinen kunt schaatsen. Een unieke gelegenheid om te genieten van winterpret te midden van historische treinen. 

Disney on Ice in de jaarbeurs Utrecht, biedt een spectaculaire show waar geliefde Disney-figuren tot leven komen op het ijs, een betoverend spektakel voor het hele gezin dat de harten verwarmt met de magie van Disney.

Ook het event ‘Kleur de Stad’ mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Utrecht. Verschillende gebouwen in het centrum van Utrecht worden door middel van projecties bijzonder uitgelicht. Het thema licht staat op 16 december ook centraal in het Julianapark. In dit prachtige park vindt hier dan  een sfeervolle lichtjestocht plaats. 

En voor shoppers is de Twijnstraat een echte aanrader. Niet alleen vindt u hier de leukste winkels maar deze  Utrechtse winkelstraat is ook omgetoverd tot dé ultieme kerst-hotspot! 
 


Winterpret Venray

Venray biedt een gevarieerd programma vol warmte, gezelligheid en verrassingen!

‘Winterpret Venray’ vormt de start van de feestelijkheden, waarbij de stad in een feestelijke kerstsfeer wordt gehuld. Op 17 december is er de ‘Kerststal Venray’, een ontroerend samenzijn met diverse koren die zingen rondom de kerststal, waar de ware betekenis van Kerstmis centraal staat.

Dit jaar brengt een gloednieuw evenement de eerste kerstmarkt naar de Grote Markt! Een bijzonder event dat wordt georganiseerd door de plaatselijke horeca. Van 14 tot 30 december wordt de Grote Markt omgetoverd tot een bruisende kerstmarkt. De Fontijnbar vormt het hart van deze markt, waar glühwein en warme chocolademelk worden geserveerd. Lokale ambachten en unieke cadeau-ideeën worden tentoongesteld door de winkeliers van Venray, als eerbetoon aan de gemeenschap en de lokale ondernemers.

De kerstmarkt wordt extra speciaal met avonden zoals een koopavond met een foute kersttruienborrel op 22 december, een silent disco op 23 december, een kinderspeurtocht door het centrum op 27 december, een jeu de boules competitie op 28 december en een spetterend apres ski sluitfeest op 30 december.


U ziet het. Ook deze decembermaand valt er in heel Nederland (en bij onze collega’s in Antwerpen) genoeg te beleven!


Namens alle Flanderijn collega’s alvast een vrolijk kerstfeest en een schitterend nieuwjaar!