Een Nederland zonder schuldzorgen. Een utopie of is het best haalbaar? 

Er heerst nog veel schuldschaamte en het schuldhulplandschap is complex. Daarom werkt de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) samen met gemeenten, bedrijven en samenwerkingspartners aan één centrale schuldhulproute met als doel: voorkomen dat betalingsproblemen uitgroeien tot schuldzorgen. 

In 2020 is Flanderijn, net als tien andere grote organisaties in Nederland, partner geworden van de NSR. Op deze manier kunnen wij bijdragen aan een landelijke manier om klanten met (mogelijke) problematische schulden met de juiste schuldhulp in contact te brengen. Dit doet de NSR door routes aan te bieden zoals Geldfit en Geldfit Zakelijk waar particulieren en ondernemers een gratis zelftest kunnen doen om te zien hoe zijn financiële situatie ervoor staat. Afhankelijk van de uitslag van de test wordt de betrokkene in contact gebracht met de juiste hulpverlening. Verder is er een landelijk telefoonnummer gelanceerd voor hulp bij geldzorgen. Hiermee zorgt de NSR voor een brede en uniforme aanpak, met de verschillende afslagen (zoals zelfhulp, Fikks, SchuldHulpMaatje, Humanitas en gemeentelijke schuldhulp) en maatwerk. Met Geldfit Direct kunnen mensen met schuldzorgen tijdens een gesprek over de schuld direct in contact gebracht worden met hulpverlening. Zo krijgen mensen ter plekke een warme en juiste doorverwijzing. In de praktijk is deze aanpak zeer succesvol. Hoe meer gemeenten aansluiten, hoe effectiever deze manier van samenwerken wordt.  

Uiteraard vindt Flanderijn dat rekeningen betaald moeten worden. Maar bij het incasseren van onbetaalde vorderingen, moet er ook rekening houden met problematische schuldzorgen van de consument. Dit doen we door te kiezen voor een oplossings­gerichte aanpak waarbij persoonlijk contact voorop staat. 

Het duurzaam oplossen van betalingsachterstanden is een win-win situatie voor klanten en opdrachtgevers van Flanderijn. Want wat betekent het voor u als opdrachtgever (schuldeiser) als klanten niet meer terugkeren in betalingsachterstand? Wat bespaart u dat aan kosten in uw eigen debiteurenproces en wat levert u een verlaging van de DSO op? Wilt u weten hoe wij dit doen? Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden. Flanderijn levert oplossingsgerichte en duurzame minnelijke- en gerechtelijke incassoprocessen.

Meer weten over onze incassoprocessen? Bekijk het hier.

Meer over onze incassodiensten