Eén dag per jaar willen wij dat heel Nederland de auto laat staan en op de pedalen stapt. Ook bij Flanderijn vieren we vandaag de Fiets naar je Werk Dag!

 

Flanderijn fietst ook naar werk!

Medewerkers kunnen deelnemen aan het fietsplan binnen Flanderijn. Vele medewerkers gaan hierdoor dagelijks op de fiets naar hun werk. Dit draagt niet alleen bij aan de fysieke gezondheid van onze medewerkers, maar op deze manieren verminderen we ook onze ecologische voetdruk, besparen we transportkosten en vermijden we files. 

Bijdragen aan de Klimaataliantie Duurzame Mobiliteit

In 2015 is in Parijs het klimaatakkoord ondertekend door 195 landen, waaronder Nederland. De belangrijkste doelstelling in Europa is een vermindering van 55% co2-uitstoot in 2030 (t.o.v. 1990). In 2050 wil Europa klimaatneutraal zijn. Door heel Europa heen worden deze doelstellingen nader uitgewerkt. In Rotterdam gebeurt dit via het Rotterdams Klimaatakkoord. Flanderijn heeft zich in 2022 aangesloten bij de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit. Dit is een netwerk van zo’n 50 in Rotterdamse gevestigde bedrijven. In de alliantie delen zij hun kennis en ervaringen over de verduurzaming van hun woon-werk en zakelijk verkeer, met als intentie om de CO₂-uitstoot van hun woon-werk en zakelijk verkeer minimaal te halveren voor 2030. Door op de fiets naar werk te gaan dragen we nóg meer bij aan de Klimaatalliantie!

Flanderijn sluit zich aan Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit Rotterdam

Benieuwd naar onze aansluiting bij de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit?

Over de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit