Op 8 september komt de wereld samen om Wereldalfabetiseringsdag te vieren. Deze dag brengt de kracht van geletterdheid onder de aandacht en benadrukt het belang van onderwijs voor individuen en gemeenschappen wereldwijd.
 

De kracht van geletterdheid

Geletterdheid gaat verder dan simpelweg letters en woorden begrijpen. Het opent deuren naar kennis, vergroot kansen op werk en bevordert zelfvertrouwen. Wanneer mensen kunnen lezen en schrijven, kunnen ze beter deelnemen aan de maatschappij, kritisch denken ontwikkelen en bewuste beslissingen nemen.

Taalambassadeur Flanderijn

Als gerechtsdeurwaarder versturen we dagelijks veel brieven en e-mails naar onze klanten. In het verleden was de inhoud daarvan voor veel lezers niet altijd duidelijk, doordat ze bijvoorbeeld laaggeletterd zijn. We communiceerden als branche met teveel moeilijke woorden of kozen vaak voor een moeilijke zinsbouw.

Ruim 10 jaar geleden kwamen we in contact met een taalbureau dat ons liet zien hoe belangrijk taal is en dat je, door het juist in te zetten, een beter resultaat kunt behalen. Hieruit is de aanpak ‘lezersgericht schrijven’ ontstaan. Onze taalambassadeur Monica vertelt in onze campagne ‘Tot hier. En nu verder.’ hoe wij waar mogelijk op B1-niveau communiceren, zodat meer mensen onze boodschap begrijpen.

Benieuwd hoe Flanderijn het verschil maakt? Lees verhaal van Monica hier.

Ontmoet Monica